קרדיט תמונה: freepik

מגוון מתכונים לשבת שיתאימו לכולם

עוד רגע השבת נכנסת ומתחשק לכם להפתיע עם מתכון מנצח שיעשה טוב לכולם. הכנו עבורכם אוסף של מתכונים מנצחים לשבת שכולם יאהבו, כדאי לשמור.

 

מתכונים לשבת חורפית

אם מדובר על שבת חורפית, אחד המתכונים המומלצים הוא צלי חגיגי של עוף, פטריות שינוקי ובצלים. עבור המנה המיוחדת נצטרך 2 חבילות פטריות שינוקי, 4 כרעי עוף, כפית כורכום, כפית פפריקה, 2 כפות קמח, מלח, פלפל וחצי כפית קינמון. נכין רוטב נהדר על בסיס של כרישה ובצלצלי שאלוט ונאפה בתנור לאחר טיגון הירקות.

עוד תבשיל נהדר לשבת החורפית הוא תבשיל עוף וירקות עם פטריות יער מיובשות. ניקח שקית של פטריות יער מיובשות, שמונה בצלצלי שאלוט, המון רכיבים נוספים שיהפכו את שוקי העוף לטעים במיוחד, למשל גזרים, סלרי, בטטות, סלקים ולפת. נטגן את הירקות, נערבב עם העוף נבשל עד שכל הירקות יתמזגו עם המרק ונתקן טעמים בטיבול, נגיש את המנה מעל אורז לבן.

 

מתכונים לשבת בצהריים

שבת בצהריים הוא זמן של משפחה ושל ארוחות טעימות במיוחד. מתכון מנצח אחד לשבת בצהריים הוא של קציצות בשר, פטריות וארטישוק ירושלמי ועבורו נצטרך 700 גרם בשר בקר טחון, בצל אחד, 2 שיני שום, חצי צרור פטרוזיליה וחצי צרור כוסברה קצוצות דק, 2 ביצים ולחמנייה קלועה. נכין רוטב טעים משמן זית, גבעולי סלרי, שיני שום פרוסות, שורשי ארטישוק ועוד הרבה טעמים טובים, נכניס לסיר קציצות ונטגן אותן ולאחר מכן נוסיף להן את הרוטב.

עוד תבשיל נהדר לשבת בצהריים הוא של עוף עם אורז ופטריות בתנור שעבורו נצטרך חבילת פטריות שימג'י, חבילת פטריות שיטאקי, שתי כוסות אורז פרסי, 3 כרעיים מחולקות וחצי כוס יין לבן או ציר מרק ושתיים וחצי כוסות מים חמימים. מכינים מרינדה נפלאה עם סילאן טבעי, בצל אדום, תימין ורכיבים נוספים. משרים את העוף לילה לפני ובבוקר מניחים את האורז השטוף בתבנית, מפזרים עליו את הפטריות, יוצקים יין ומים, מערבבים ואז מסדרים את העוף מלמעלה ויוצקים את המרינדה, מכסים ואופים. בשלב האחרון מורידים את הכיסוי ואופים עד שמגיעים להזהבה.

 

מתכונים קלים לשבת

מחפשים מתכונים לשבת שיהיו קלים במיוחד? סלמון בתנור עם סלסה מקפיצה של מנגו, ליים וכוסברה הוא הפתרון. עבור המתכון ניקל חצי קילו סלמון טרי ועבור המרינדה נעשה שימוש בפלפל חריף קצוץ, חצי כוס שמן זית, מיץ ליים וגרדה, כף דבש, ג'ינג'ר וסויה. נחמם את התנור, נניח את הסלמון בתבנית, נערבב את חומרי המרינדה יחד ונעשה את הסלמון עם חצי מהכמות. נאפה את הדג ואז ניצור סלסה ונוסיף כוסברה ונוסיף את החצי המרינדה שנשארה בצד.

עוד מתכון מעולה הוא של פילה דג ים מאודה במרינדת כורכום שעבורו נצטרך שתי יחידות של פילה דג ים, בורי או לברק, ארבע שיני שום פרוסות, כף כורכום מגורר, חצי כוס עירית קצוצה, כמה גבעולי תימין, חצי כף סילאן, מיץ לימון ושמן זית. מכינים את המרינדה מכל המרכיבים ומניחים על משטח עבודה נייר אפייה ועליו את הדג. יוצקים את המרינדה וסוגרים את הדג בתוך נייר האפייה כמו סוכריה. אופים למשך 25 דקות על חום של 180 מעלות.

שתפו פוסט זה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים

צלחות יוקרתיות
בלוג

אירוח אלגנטי: צלחות יוקרתיות לשבת וחגים

בכל הנוגע לאירוח אורחים לארוחות שבת או חגיגות החגים, יש צורך בכלי האוכל הנכונים. הצלחות היוקרתיות שלנו מעוצבות מתוך מחשבה על אלגנטיות ותחכום, מה שהופך אותן למושלמות לכל אירוע. בין אם אתם מארחים מפגש קטן או מסיבה גדולה, הצלחות הללו ירשימו את האורחים שלכם ויגבירו את סידור השולחן שלכם.

קפה
בלוג

שמירה על טריות ואיכות: הדרך הנכונה לאחסון קפה טחון

בוקר מושלם מתחיל עם ניחוח של קפה טרי הנישא באוויר, טקס אהוב על רבים ברחבי העולם. עם זאת, הדרך מפולי הקפה לספל הבוקר שלכם רצופה בצעד מכריע אחד שחובבי הקפה מתעלמים ממנו לעתים קרובות – אחסון נכון של קפה טחון. המהות של הקפה טמונה לא רק בחליטה שלו אלא באופן משמעותי באופן שבו הוא מאוחסן, שכן אפילו הפולים המשובחים ביותר יכולים לאבד את הקסם שלהם אם מטפלים בהם בצורה לא נכונה. החיפוש אחר הקפה המושלמת מתחיל הרבה לפני שהוא מגיע למבשלת הבירה שלכם; זה מתחיל באחסון.

החלבי
בלוג

כיצד לבחור את הקייטרינג החלבי הכשר המושלם לאירוע הבא שלך

בחירת הקייטרינג החלבי הכשר האידיאלי לאירוע שלכם היא לא רק סיפוק הרעב – זו מחווה של כבוד כלפי המסורת ומחויבות לצרכים ולהעדפות התזונתיות של האורחים שלכם. בין אם אתם מתכננים בר מצווה, סעודת חתונה או אירוע עסקי, הצעת מזון השומר על חוקי הכשרות היא ביטוי עמוק של כבוד והכלה. דמיינו את התענוג על פניהם של האורחים שלכם כשהם מתענגים על בלינצ'ז גבינת גורמה וקינוחים עשירים וקרמיים, בידיעה שכל ביס מענג עומד בסטנדרטים תזונתיים מחמירים.

מטבח איטלקי
בלוג

מדוע המטבח האיטלקי כובש את לבבות הישראלים? סודות מאחורי הקלעים

צאו למסע גורמה בלב ישראל, שם האמנות הקולינרית האיטלקית שוזרת את קסמה במרקם של סצנות האוכל המקומיות. יש פיתוי בלתי מעורער סביב המטבח האיטלקי ששובה את נפשם של חובבי אוכל ברחבי העולם, והישראלים אינם יוצאי דופן בתופעה זו. דמיינו את הרחובות ההומים של ירושלים ותל אביב, שבהם ניחוחות של פיצה טרייה ורטבים לפסטה מבעבעים מתערבבים באווירה של מסורת קולינרית עתיקת יומין וחדשנות.

הפיתוי הבלתי ניתן לעמוד בפניו של מגשי פירות: האירוע האולטימטיבי חיוני

מגשי פירות הפכו לחלק חיוני בכל אירוע, בין אם זה מפגש תאגידי או חגיגה חברתית. אין להכחיש את המשיכה של המבחר התוסס והמרענן הללו, מכיוון שהם לא רק מוסיפים נופך של אלגנטיות לאירוע אלא גם מספקים אפשרות בריאה וטעימה לאורחים.