לביבות פאפיה סלק בתנור

נכון
שטעמן של הלביבות הקלאסיות המטוגנות בשמן 
טעים להפליא,  אך חשוב לשנן ולהבין
את הנזק הבריאותי  שנגרם  כתוצאה מטיגון בשמן זמן ממושך.
בטיגון
טמפרטורת השמן עולה לכ 160 מעלות והשמן משנה את הרכבו הכימי וכתוצאה מהשריפה
נוצרים רדיקלים חופשיים – אוקסידנטים.
הרדיקלים
הללו מתחברים למזון ונספגים אצלנו במערכת העיכול, כמו כן הם נמצאים גם באוויר 
שאנו
נושמים. 
הם
מהווים חומר רעיל הגורם לנזק חמצוני
  במערכת
התאית ולאורך הזמן יתרחש תהליך דלקתי שיגרום עם הזמן לכשל של מערכות הגוף השונות
כמו: סכרת, כולסטרול, מחלות לב, אלצהיימר עד גידולים וסרטן.
לכבוד החנוכה, קבלו מת…

(קיראו ו/או הגיבו להמשך הפוסט אצל כותבו: avitality סדנאות בישול בריא )

סגור לתגובות.