רסק עגבניות ביתי (וגם רוטב פיצה)

במקום קופסת שימורים תעשייתית עם רסק עגבניות, נכין רסק ביתי מעגבניות טריות ללא כל חומרים משמרים, סוכר ועודפי מלח. התהליך פשוט ומהיר והתוצאה משביחה כל מאכל.
רטבים לפסטה, בסיס למרקים, תבשילים וכו' רק ירוויחו משימוש בקופסה קטנה מהמקפיא.

חומרים (לכמות של  כ-2 ליטר רסק לא מאד סמיך):
2 ק”ג עגבניות בשלות
כף שמן זית
מעט מלח
DSCN0998
מוציאים את העוקצים – הכי נוח באמצעות סכין טורנה (קצרה ומעוקלת).

DSCN0999
חותכים לקוביות בינוניות – עם עקרון “החיתוך השטוח” – לחתוך את העגבניות לחצי ולהמשיך על החלק השטוח. יותר מהיר, נוח ובטיחותי….

(קיראו ו/או הגיבו להמשך הפוסט אצל כותבו: culinati )

סגור לתגובות.