איך הבישול הפך אותנו לאנושיים

ד"ר ריצ'ארד ווראנגהם הוא פרופסור בריטי לפרימטולוגיה המלמד באוניברסיטת האווארד.
בהרצאה המרתקת הזו הוא מסביר את הנקודות העיקריות המוצגות בספרו Catching Fire- How Cooking Made Us Human על התפקיד שגילם בישול בהתפתחות האנושית


סיכמתי עבור מי שרוצה כמה נקודות חשובות בעיניי שעלו בהרצאה הזו:

הוא מדבר על כך שבישול האוכל אפשר לנו לקבל כמויות גדולות יותר הן של קלוריות זמינות והן של רכיבים תזונתיים חיוניים בצורה זמינה ביותר במהלך ההתפתחות האנושית.
הוא מסביר מדוע אוכל נא עשוי להיות בעל ערך, ואנשים אכן יכולים לרדת במשקל בעזרת אכילת מזון נא, אולם גופנו מתקשה להפיק ממנו את כל רכיבי המזון החיוניים לפעילותו. אחת הדו…

(קיראו ו/או הגיבו להמשך הפוסט אצל כותבו: מה יש לְצהריים? )

סגור לתגובות.