טארט כבד אווז

כבד אווז תמיד נתפס אצלי כקינוח,הוא מתחבר היטב לדברים מתוקים והקלסיקה כבר הכתיבה זאת כששידכה ריבת פירות יער,ריבת בצל ועוד לחומר הגלם המפוטם הזה.
כמנה של כבד אווז יצרתי מה שנראה כמו טארט שוקולד שהוא למעשה טארט של כבד אווז עם מינון נמוך של שוקולד מריר על בצק פריך ,מעין פטה כבד אבל קצת שונה.הכבד אווז בושל עם שמנת מתוקה עם מעט מלח,אליו הוספתי שוקולד ויצקתי על הבצק האפוי.המסה השומנית מתמצקת אך נשארת רכה למגע ונעימה למאכל.בהגשה פיזרתי מעט סוכר על הטארט ושרפתי בעזרת ברנר לקבלת מעטה דקיק וקרמלי.
בריוש,מרנג מושחר,פטל טרי,קוויאר קסיס,ריבת פירות יער ואגוזי לוז מסוכרים היו תוספות למנה ביחד עם כבד אווז צרוב ש…

(קיראו ו/או הגיבו להמשך הפוסט אצל כותבו: שובב קולינרי )

סגור לתגובות.