מרק עדשים שחורות וירוקות

רציתי להתחיל את הפוסט בסקירה קצרה של סגולות העדשים. מכיוון שאני
יודעת שעדשים זה טוב ליהודים בריא אבל לא יודעת בדיוק למה, נכנסתי לאינטרנט
לחפש את התשובה. הסתבר שאכן העדשים עשירות בברזל, סידן ואבץ ואפילו יכולות להחליף
מנה בשרית. אבל מה שכבש אותי סופית היה השם המדעי המלא שלהן: "עדשה
תרבותית". בהתחלה חשבתי שככה קוראים לכל הקטניות, אבל בדיקה קצרה הפריכה את
ההשערה: לשעועית למשל קוראים "מצויה" ולאפונה בכלל לא פירגנו שם נוסף.
כנראה שהחלק התרבותי קשור לכך שהעדשים לא עושות בלגן בבטן….

(קיראו ו/או הגיבו להמשך הפוסט אצל כותבו: המרכיב הסודי )

סגור לתגובות.