עוגת שמנת קינמון

לעוגה:

4 ביצים

2 מיכלים שמנת מתוקה

1/4 1 כוסות (250 גרם) סוכר

2 שקיות (2×10 גרם) סוכר וניל

1/2 כפית מלח

2 כוסות (280 גרם) קמח

2 כפיות אבקת אפייה

למלית:

1/4 כוס דחוסה (60 גרם) סוכר חום כהה

2 כפות קינמון

1 כוס (100 גרם) אגוזי לוז

קלויים וקצוצים גס

(או קופסת שימורי אפרסקים,

מסוננים וחתוכים לקוביות)

מחממים תנור ל-170 מעלות.

בקערה גדולה טורפים שמנת מתוקה, שני סוגי סוכר ומלח, עד שהסוכר נמס בחלקו והתערובת מעט מסמיכה. בקערה נפרדת טורפים ביצים ומוסיפים לתערובת השמנת.

מנפים יחד מעל הקערה קמח ואבקת אפייה וטורפים רק עד לקבלת בלילה חלקה ללא גושים.

יוצקים שליש מהבלילה ל-3 תבניות. מערבבים יחד סוכר וקינמון….

(קיראו ו/או הגיבו להמשך הפוסט אצל כותבו: ברוכים הבאים למטבח שלי )

סגור לתגובות.