מרק ארטישוק ירושלמי

מזג האוויר המתקרר דורש סיר מרק גדול, נכון?
אז הכנתי כזה בדיוק והוא חוסל…

חומרים

2 בצלים
2 גזרים
ק"ג ארטישוק ירושלמי
תפוח אדמה (אופציונלי) *** להסיר ב AIP ***
6-7 שיני שום, או ראש שום שלם
פיסת שורש ג'ינג'ר
שמן קוקוס
תבלינים: מלח, פלפל, כורכום, פפריקה מתוקה, עלי דפנה

אופן ההכנה

קוצצים את כל הירקות: בצל, גזר, ארטישוק ירושלמי, תפוח אדמה.
מגרדים את הג'ינג'ר, קוצצים קטן את השום.

בסיר גדול מחממים שמן קוקוס (או זית) וזורקים פנימה את הבצל הקצוץ. מערבבים עד לשקיפות, כ-2 דקות, ומוסיפים את הגזר, עלי הדפנה והג'ינג'ר לערבוב של כ-5 דקות נוספות….

(קיראו ו/או הגיבו להמשך הפוסט אצל כותבו: מה יש לְצהריים? )

סגור לתגובות.