ציר ירקות

במסורת הכל מן הטבע, במקום להעשיר מרקים ותבשילים באבקות וקוביות למינהן, נכין צירים.
ציר הוא מרק שממצה את הטעמים האופיינים לו – ירקות, עוף, בקר, דגים וכו’.

הבסיס לכל הצירים הוא דומה – מגוון ירקות שורש חתוכים המתבשלים במים וממצים לתוכם את טעמם. בסיום הבישול מסננים את הנוזל במסננת עדינה (שינואה) על מנת להשאיר נוזל צלול בלבד. את הנוזל ניתן להקפיא במיכלים לפי הגודל הרצוי – מגודל של קוביות קרח ועד מיכלים של ליטרים.
ציר הירקות הוא הבסיסי והמתאים מכולם לכל סוג אוכל, ללא הגבלות תזונתיות….

(קיראו ו/או הגיבו להמשך הפוסט אצל כותבו: culinati )

סגור לתגובות.