אורז עם עדשים כתומות

מתכון הכי קל, ברור שטעים, וגם בריא. הסוד נמצא בסוג האורז. אני אוהבת להשתמש בארז בסמטי, כיון שהוא בעל ערך נמוך ביחס לאורז לבן או מלא . למשל אם הערך הגליקמי של אורז לבן מבושל  הוא  72, ושל אורז מלא מבושל 66,  הרי שהערך הגליקמי של אורז בסמטי הוא רק 58. זה לא אומר שניתן לאכול אורז בסמטי ללא הגבלה, אבל זה קצת יותר בריא מאורז אחר.

כמויות:

כוס עדשים כתומות

כוס אורז בסמטי

2-3 כפות שמן

3 שיני שום

מלח , פלפל, כמון

3 כוסות מים

 

הכנה הכי פשוטה בעולם-

שוטפים את העדשים, שמים שמן בסיר, מצהיבים קצת את האורז והעדשים, מוסיפים 3 כוסות מים, תבלינים, ושום….

(קיראו ו/או הגיבו להמשך הפוסט אצל כותבו: לא על האוכל לבדו )

סגור לתגובות.