ריבת פג'ויה

 
 
יש לנו עץ פיג'ויות עמוס פרי הייתי חייבת לנסות את הריבה..
 
מצרכים
אחד ק"ג פיג'ויות קלופים, – מקלפים בעזרת קולפן מלפפונים
שתים וחצי כוסות סוכר
אחד סוכר וניל
חצי כוס מים
תפוח עץ אחד מקולף וחתוך לחתיכות בשביל הפקטין להקרשת הריבה מוסיפה גם את הליבה בסוף הבישול מוציאה
רבע לימון עם הקליפה
 
אופן ההכנה
שמים את המים והפג'ויה בסיר ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל במשך 15 דקות. 
מוסיפים את הסוכר, מביאים לרתיחה, מנימיכים את הלהבה, וממשיכים לבשל
לאחר שעה מועכים את הפירות עם מועך פירה, ממשיכים לבשל
עד שהריבה מגיעה למידת הסמיכות הרצויה 
 לאחר בישול של כשעה וחצי, על אש גבוהה ונמוכה לסירוגין…

(קיראו ו/או הגיבו להמשך הפוסט אצל כותבו: מתכונים ועוד של רחל מזרחי )

סגור לתגובות.