קוזונק עוגת שמרים בולגרית

 

 
 
דימיינתי להכין את עוגת הפנטונה של האיטלקים .,אך זמן ההכנה של העוגה הוא יום שלם
לכן הסתפקתי בעוגת הקוזונק של הבולגרים שגם הם נוהגים להכין אותה לשנה החדשה
.מתכון של אימי ז"ל ,. 50 ג"ר שמרים לשתי כוסות קמח נראה לי מוגזם.
ערכתי כמה שינויים והופתעתי לטובה בסה"כ עוגה בחושה
אימי ז"ל נהגה להכין אותה בתבנית אחת מאורכת והעוגה יצאה גבוהה
הכנתי בתבנית עגולה
מצרכים
2 כוסות קמח
כף אחת שמרים יבשים במקור 50 ג"ר שמרים
 3 ביצים לשים חלבון אחד בצד כדי למרוח על העוגה
100 ג"ר חמאה מומסת
3 כפות סוכר
גרידת לימון אחד
אגוזים וצימוקים לפי האהבה (כוס צימוקים וכו…

(קיראו ו/או הגיבו להמשך הפוסט אצל כותבו: מתכונים ועוד של רחל מזרחי )

סגור לתגובות.