לוביו – תבשיל שעועית גרוזיני

 

לא מזמן חזרתי מגיאורגיה וסיפרתי בפוסט מתגעגע על נפלאות הארץ המיוחדת הזו, ובפרט על האוכל הכפרי והמיוחד שלה. זה היה טיול רוחבי שלקח אותנו מקצה לקצה של המדינה, ובזכותו יצא לנו להכיר מגוון רחב של סגנונות בישול ומטבחים מקומיים שהתאימו את עצמם לתוצרת ולאקלים של אותו חבל ארץ, ובגיאורגיה מסתבר, יש לא מעט כאלו. כך יצא שטעמנו המון דברים, אבל מבין כל המאכלים כיכב התבשיל הזה כחוט מקשר שהופיע בכל מסעדה כפרית והיה תמיד טעים, ביתי ומפתיע.
באותו פוסט סיכום הבטחתי לשחזר אותו בבית ולפרסם את המתכון….

(קיראו ו/או הגיבו להמשך הפוסט אצל כותבו: פתיתים )

סגור לתגובות.