פודינג פסיפלורה וקרמל

על רקע יוקר ירקות ופירות בארץ (שרה שרה שיר שמח זה כל כך פסה), מחירי פסיפלורה בסוף עונתה נראים אטרקטיביים במיוחד. וזאת סיבה נהדרת לנסות קינוח ברזילאי מעולה נוסף – מארבעה מרכיבים בלבד וללא גלוטן. ולא פחות חשוב – אחד שמכינים בקלי קלות.
ברזילאים קוראים לעוגה הזו "פודינג" (pudim). למען האמת, הם אומרים "פודינג" על הרבה דברים, כנראה כי השפה הפורטוגזית קשה גם להם עצמם, ובכך הם מצמצמים את עוצר המילים 🙂 אנחנו בד"כ קוראים לקינוחים מסוג זה "פלאן" – שגם זה סוג של פודינג. אבל מרקם הקינוח הזה הכי מזכיר לי עוגות גבינה אפויות, למרות שאין בו טיפת גבינה….

(קיראו ו/או הגיבו להמשך הפוסט אצל כותבו: המרכיב הסודי )

סגור לתגובות.