נודלס עם ירקות מבושלים בוואקום (סוויד) בייתי

סיפור מרתק ששמעתי מחברי ושכני דובי:

לאוסטרים יש שתי מנות דגל המהוות חלק בלתי נפרד מהתרבות הקולינרית שלהם.
הראשון הוא השניצל הוינאי (שניצל=פרוסה קטנה בתרגום לעברית) שהוא נתח עגל פרוס דק, ממולא ומטוגן בפירורי לחם (ותוך כדי קריאה התברר שמקורו הגיע מצפון איטליה ונדד עד לאוסטריה) וה-זאכרטורטה או זאכר-טורט שהיא עוגת טורט שוקולד שהומצאה על ידי הקונדיטור היהודי-אוסטרי פרנץ זַאכֶר בשנת 1832 עבור המדינאי האוסטרי הנסיך קלמנס ונצל פון מטרניך בווינה.
הזאכרטורטה מורכבת משתי שכבות צפופות של תערובת שוקולד מתוקות, עם שכבת ריבה באמצע ושכבת שוקולד מריר עם חתיכות שוקולד מעל.
הוינאים אוהבים לאכול את העוגה עם קצ…

(קיראו ו/או הגיבו להמשך הפוסט אצל כותבו: ביסטייל - אוכלים ונהנים )

סגור לתגובות.