הקסם הישן נושן


אתם יודעים כמה אני אוהבת שוקולד, ואני יודעת כמה אתם אוהבים…

והקסם הישן נושן, שעד היום הוא מפליא אותי, של: ביצה+קמח+חמאה=
הדבר הכי מקסים וטעים שקיים, וכמובן אם אפשר גם לזרוק פנימה
איזה חפיסת שוקולד, אפילו אם מה שיש בבית זה הכי פשוט
(טוב לא הכי הכי פשוט)

ולשלוף את המתכון עתיק היומין של סבתא הניה
אני יודעת שלכל אחד יש איזה עוגת שוקולד של סבתא שלו
וכל אחד נשבע על העוגה שלו

וקראתי עשרות בלוגים עם מתכונים של עוגות שוקולד של סבתות
וכל הזמן חיפשתי את המתכון שלה ולא מצאתי- פשוט אין כזה שילוב
מעולה, כמו שלה: אז קבלו את סבתא הניה- סבתוש- בשיא תפארתה:

ואיזה כיף שיש תירוץ להפעיל את המיקסר, שכבר נעלב מאובק בפינה
וה. ילדה בת מתוקה וכבר מדגדג לי בקצות האצבעות לערבב משהו במטבח
חייבים להביא עוגה ליולדת!
גוגל על עוגיות בריאות- מסתבר שאין בבית שום דבר בריא
רק חמאה ושוקולד וקמח תופח (מה הסיכוי??)


אז תפתחו מחברות:
200 גרם שוקולד מריר מעולה
200 גרם חמאה (אמרתי לכם שזה טעים!)
***
להמיס על בן-מארי או במיקרוגל
***
4 ביצים- להקציף עד שיש קצף תפוח וחתיך ואז להוסיף
כוס סוכר- בהדרגה ברור
***
לקפל פנימה את השוקולד-חמאה שקצת התקררו
וכוס קמח תופח
אפשר להוסיף כפית נס קפה
ו50 ג אגוזים קצוצים (אבל לא אם יש ילדים בבית)
וזהו
הכי פשוט
לתנור בתבנית משומנת (24-26)
180 מעלות 35-45 דקות עד שקיסם יוצא יבש
אבל לשמור עליה כדי שלא תתיבש
***


ומי שלא מכיר את פיצי שהוזכר בפוסט הקודם
אבא שלו הסכים שאחשוף אותו חלקית
והוא מלווה אותי שעה שעה, יום יום, עוגה עוגה…

ואת הריח בבית אין לתאר

(קיראו ו/או הגיבו להמשך הפוסט אצל כותבו: אז מה את עושה כל היום )

סגור לתגובות.