כל הטעם בקליפה

 זה ידוע שבכל הפירות והירקות הרבה מהערכים התזונתיים נמצאים בקליפה.
בארטישוק ירושלמי אני אוהב להשאיר את הקליפה לאו דווקא מסיבה זו,אלא בגלל הטעם המודגש יותר שנותנת הקליפה,מה גם שזה מקל את הקילוף המעצבן שלו.
כך אני מכין מרק ארטישוק ירושלמי חורפי,מאוד טעים וקל להכנה,זורק לסיר עם מיים את הארטישוקים שלפני כן שטפתי היטב משאריות חול,קצת שיני שום,פלפל אנגלי ומלח.זהו.מעבר לזה אם יש שמן כמהין בסביבה,להדגשת האדמתיות וגבינה טובה שתימס לאיטה במרק,אז רצוי.

10 יחידות ארטישוק ירושלמי
4 שיני שום
5 גרגירי פלפל אנגלי
100 מ"ל שמנת מתוקה
שמן כמהין
גבינת גאודה\פרמז'ן\מנצ'גו

שוטפים את הארטישוקים היטב,מניחים בסיר עם מיים …

(קיראו ו/או הגיבו להמשך הפוסט אצל כותבו: שובב קולינרי )

סגור לתגובות.