מילפיי קרשניט

מהו המילפיי בצרפתית או הקרמשניט בגרמנית ? הכוונה לבצק אלף העלים על שום הקיפולים בבצק ובעת האפייה הם נפתחים ויוצרים שכבות עלים קראנצ'יות וטעימות וכן מוכר כעוגת נפוליאון.
נהוג למלאו בקרם פטיסייר סמיך או בקרם דיפלומט ולרוב טעם הקרם וניל, ניתן לשלב מחיות שונות , שוקולד ולגבי הציפוי מאבקים באבקת סוכר או בפונדנט.
במתכון זה אני מעדיפה קרם קליל יותר על פני הפטיסייר שאמנם טעים אך מעט כבד לטעמי, כפי שהיינו מכינים קרמשניט לפני שנים, אך הטאצ' הינו במריחת ריבה ומעליה הקרם וכמובן צורת הטיפול בבצק ואם תשאלו מדוע אני אופה שוב עם תבנית מעל, אזי הסיבה שהבצק יהיה דק ולא יתפח וכך מתקבלת תוצאה מושלמת יותר מבחינה ח…

(קיראו ו/או הגיבו להמשך הפוסט אצל כותבו: יופי במטבח - הבלוג של חיה אילונה דר )

סגור לתגובות.