קולינריה של 64 שנים

עד לפני שנה-שנתיים מי ידע מה זה בכלל פברז'ה וקורקומבוש.עד לפני 10-15 שנה  כמה אנשים טעמו בארץ נתח קצבים או שקדי עגל במסעדה ולפני 20 שנה כמה בתים בישראל היו משתמשים בשמן זית  ואוכלים קרפצ'ו חציל?ולפני 64 שנה, לכמה אנשים במדינה היה מושג שהם אוכלים אוכל מולקולרי?

הקולינריה לאחר קום המדינה הייתה דלה, לחלקם מהאנשים לא היה כסף לקנות אוכל אך גם אם היה, ההיצע היה קטן מהביקוש ולכן הנהיגו את מדיניות הצנע,הקצבה יומית של חומרי גלם לכל אדם ע"י תלושי מזון,כך שלא משנה אם אתה עשיר או עני,כולם היו אוכלים את אותו אוכל.
תפריט הצנע היה כולל: 60 גרם תירס, 58 גרם סוכר, 60 גרם קמח, 17 גרם אורז, 20 גרם קטניות…

(קיראו ו/או הגיבו להמשך הפוסט אצל כותבו: שובב קולינרי )

סגור לתגובות.