שמיונז – או – מיונמנת

מצחיק אתכם?
אני מנסה למצוא שם הולם לרוטב דמוי המיונז הזה שהכרתי דרך איילת מ"התבלינים של איילת" .

הכוונה היא לרוטב שיחליף את המיונז, מאחר וממש קשה ליצור מיונז עם שמן זית (טעם חזק מדיי עבור מרבית האנשים), שמן קוקוס (לא ממש מסתדר בטעמים ובמרקם), שמן אבוקדו (יש מוצר כזה של מארק סיסון שהוא נחמד, אבל לא הדבר האמיתי) ועוד


משמאל שמיונז רגיל ומימין עם חרדל



המיונז של איילת מבוסס על שמנת חמוצה ("שמנת של פעם") עם נגיעות שמנת מתוקה ועוד. תיכף יגיע המתכון. כך שהוא אינו מתאים לשומרי כשרות שירצו לאכול מיונז עם פסטרמה בייתית, נגיד, או עם חזה עוף. וגם לא יתאים לנמנעים ממוצרי חלב מסיבות שונות….

(קיראו ו/או הגיבו להמשך הפוסט אצל כותבו: מה יש לְצהריים? )

סגור לתגובות.