צ'אטני תפוחים

אם טיילתם בארצות המזרח, למשל בהודו או נפאל, ולא אכלתם את השימורים שהבאתם מהבית, בטוח נתקלתם בתפריטים מקומיים במושג "צ'אטני". צ'אטני הוא מעין הכלאה בין ריבה לרוטב למטבל. מכינים אותו על בסיס ירקות או פירות תוך שימוש בחומץ והרבה תבלינים שונים. כתוצאה מהבישול מתקבלת מרקחת בטעם חמוץ-מתוק-חריף, וככל שהיא ככה יותר, כך טעמיה מרוכזים ובולטים יותר.
צ´אטני זה מאכל טעים בזכות עצמו, אבל לרוב משתמשים בו כתוספת קרה או חמה לגבינות, בשר או דגים. אני הכנתי את גרסת התפוחים כתחליף לריבת בצל שמלווה תמיד את פטה כבד העוף שלי, ולדעתי נוצר כאן משולש מסוכן, כי טרם החלטתי מה מהשניים יותר מושלם….

(קיראו ו/או הגיבו להמשך הפוסט אצל כותבו: המרכיב הסודי )

סגור לתגובות.