יפן, חלק ו': סטייק מושלם, וסיכום

[על פרות שמקבלות מסז', על אכילה בריאה, ועל איך היה]

כפי שאפשר כבר להבין מהפוסטים הקודמים בסדרה, שני מוטיבים שבולטים בעיניי מאוד בתרבות היפנית הם חיבה לאיכות חסרת פשרות, ואובססיביות. זה כנראה גורם מרכזי לכך שהאוכל שלהם כל כך מעולה – גם המטבח היפני עצמו, וגם האוכל שאינו יפני (מאפיות וקונדיטוריות מדהימות, אוכל סיני מצויין, וגם כמה טעימות של אוכל מערבי, כולם מצויינים). שני המוטיבים הללו מתנקזים לתוך תענוג ששמרתי לסוף – בשר קובה.
לא ברור איך זה התחיל, אבל בקצרה, בקר בסגנון הואיגיו (שמקורו הוא בעיר קובה, ולכן הכינוי דבק) הוא בקר שאגדות רבות אופפות את אופן הגידול שלו – החל מ…

(קיראו ו/או הגיבו להמשך הפוסט אצל כותבו: אוכל למחשבה )

סגור לתגובות.