פאי רועים Shepherd's Pie

פאי רועים
מי שעוקב בטח ראה בתמונות את הפוסט הקודם עם ארוחת השישי שהכנתי..
בין המטעמים היה פאי רועים או בשמו Shepherd's Pie.
יש גם היסטוריה קטנה למאכל הזה, מסתבר שבאנגליה ובסקוטלנד כמה מאות אחורה (בשנת 1700 בערך) היו מכינים את הפאי הזה בגלל שמוצרים כמו תפוחי אדמה ובשר היו בנמצא והיו זולים. את הפאי היו מכינים משאריות תפוחי אדמה ובשר וככה ניצלו את השימוש החוזר באוכל שנשאר בייחוד בגלל שלא היה קירור.
ועוד עובדה נחמדה,  השם הנוסף של "פאי הרועים" הוא "פאי קוטג'" ולמה פאי קוטג'? בגלל שהעניים גרו בקוטג'ים ולא באחוזות כמו העשירים והם אלה שהכינו את המאכל הזה….

(קיראו ו/או הגיבו להמשך הפוסט אצל כותבו: Romi's Cookies - The best things in life )

סגור לתגובות.