לחם ללא לישה-גירסת הבמאי

מזמן לא הכנתי לחם בבית,פעם הייתי מכין פעמיים בשבוע לחמים,לחמניות ופיתות ולא קונה כלל מבחוץ,אז הזזתי לעצמי את החלציים לכיוון המטבח בשביל להכין לחם. החלטתי להכין לחם בשיטת הלחם בלי לישה,שיטה שהצגתי כאן בעבר,בשיטה הזו הבצק מכיל הרבה מיים מהרגיל, הוא רך מאוד ודורש התפחה ארוכה של כ-16-18 שעות.
הפעם החלטתי להוריד את כמות המיים,לבצק יותר יציב,ערבבתי את כל המרכיבים(זיתים והמון זרעי כוסברה),לשתי לישה קצת יותר ארוכה מהרגיל,התפחתי 4 שעות ואז אספתי את הבצק והורדתי את ההתפחה,לאחר 4 שעות שוב הורדתי התפחה ואז היה כבר מאוחר,הלכתי לישון. קמתי בבוקר,הצצתי על הבצק והוא היה תפוח אך לא יותר מידי מפני שהיה לילה קריר…

(קיראו ו/או הגיבו להמשך הפוסט אצל כותבו: שובב קולינרי )

סגור לתגובות.