צ'יפוטלה

צ'יפוטלה,הדבר הטעים הזה,הוא פלפל חלפיניו מיובש ומעושן שבו משתמשים במטבח המקסיקני.
הפלפל חלפיניו יכול להגיע בכמה גדלים,צורות,צבעים וברמות חריפות שונות.
בצ'יפוטלה משתמשים בדרך כלל לתבשילי צ'ילי וסלסות למינהם,שילוב עם בשרים וגם דגים.
בארץ מוכר הצ'יפוטלה שמגיע בקופסת שימורים,מוצר טוב שלעצמו,עטוף ברוטב אדמדם שספג את טעמי העישון והוא חריף חריף.

לידיי הגיעו פלפלי צ'יפוטלה, היישר ממקסיקו,מיובשים,מקומטים לגמרי ונראים לא ראויים  עד שמריחים את הריח שלהם, ריח ספייסי משכר.
את הפלפלים טחנתי יחד עם פלפלים קלויים,אורגנו,שום,מלח ושמן זית למטבל שורף חיידקים מתובל היטב, שכיף לשלב בכל דבר….

(קיראו ו/או הגיבו להמשך הפוסט אצל כותבו: שובב קולינרי )

סגור לתגובות.