קלצונה

הקלצונה שמקורו באיטליה ונקרא : Calzona al forno הינו בעצם בצק לפיצה ולפני ההכנסה לתנור יוצרים עיגולים בגדלים שונים ומקפלים אותם לחצי סהר. הוא ממולא בגבינת מוצרלה ובעגבניות אך כשם שניתן להוסיף לפיצה תוספות שונות כך גם במלית הקלצונה.
מאחר ולאחרונה הכנתי מטעמים שונים עם גבינות ונותרו לי גבינות שונות החלטתי להכין קלצונה במלית הגבינות הללו ובתוספת פטריות שמפיניון ותרד. מחצי קילו קיבלתי 8 מאפים גדולים והם היוו ארוחת ערב נהדרת בתוספת סלט ירקות טרי ורענן.
המאפה מזכיר במראהו סמבוסק או אמפנדס.
טיפ: ניתן להקפיא את המאפים ובעת ההוצאה להפשיר ולחמם בתנור או טוסטר אובן, לא מומלץ במיקרו….

(קיראו ו/או הגיבו להמשך הפוסט אצל כותבו: יופי במטבח - הבלוג של חיה אילונה דר )

סגור לתגובות.