מתכון לט"ו בשבט – מוס וניל, שוקולד לבן ופירות העונה

ט"ו בשבט הוא, כידוע, חג לאילנות/ על כן המימד הקולינרי שלו אמור להתבסס על מטעמים שגדלו על עצים. אולם אנחנו בגליתא לא מתכוונים להזניח את היום החגיגי הזה, ולהדיר את קסם השוקולד משולחן החג. ראשית, הבה נזכור כי גם פולי הקקאו שלנו נולדו על עצים, והם אורחי חג כשרים לא פחות משוכני צלחת המיובשים המפורסמת. שנית חלק מהפירות, כגון תותים, בננות ואננס, הן מידידיו הטובים ביותר של השוקולד. כדאי כמובן לפקח על המפגש בינהם ולהקפיד על המינונים כדי שהטעמים ישלימו זה את זה ולא יריבו. אבל אנחנו יכולים להבטיח לכם שאם עושים את הכל נכון אפשר להביא לשולחן זוית חדשה, שמשאירה את ערימת הדבלים הרחק מאחור….

(קיראו ו/או הגיבו להמשך הפוסט אצל כותבו: הבלוג של גליתא )

סגור לתגובות.