בריוש במליות ריבה ונוטלה

הבריוש מקורו בצרפת והוא מאפה שמרים המכיל כמות גבוהה יחסית של חמאה. מכינים ממנו כדורים הנאפים בתבנית מאפינס ומוסיפים כדור קטן הננעץ מלמעלה ובנוסף מכינים ממנו צורות שונות כלחמים, רוגלאך ועוד. לקראת החג הכנתי בריושים בצורה הקלאסית אך הפחתתי מכמות החמאה וזיגגתי עם דבש במקום בסירופ סוכר אותו אני נוהגת להכין. מעל פיזרתי לאחר האפייה גבישי סוכר אותם ניתן לקנות בחנויות המתמחות באפייה , יש אפשרות לפזר את הגבישים לפני האפייה.
הבצק מתאים לשהייה של מספר שעות במקרר, כך שיש אפשרות להכניסו למקרר לאחר הכנת הבצק למשך שעתייםואף למשך הלילה ולהמשיך את אופן ההכנה למחרת.

(קיראו ו/או הגיבו להמשך הפוסט אצל כותבו: יופי במטבח - הבלוג של חיה אילונה דר )

סגור לתגובות.