חצילים פינוק

גילוי נאות: ממש לא אהבתי חצילים עד לפני כמה שנים
יכול להיות שזה היה תגובה לאובססיה של אמא שלי עם הירק הזה
שאהבתה לא הפסיקה גם אחרי שהיא שרפה שני (!) מטבחים בטיגונם
במקרר שלה יש בכל זמן נתון, ארבעה סוגים שונים של סלטים מחצילים

אבל אני לפני שנה נגמלתי מכל סלט שקונים בסופר
וזה בהחלט מעלה את כמות השעות במטבח
אבל זה כל כך שווה את זה
חוץ מהחסכון בחומרים משמרים, מלח, שומן ומה לא
הטעם הוא פשוט- אין דבר כזה- כל כך טעים
(עוד מתכון של ד"ר רני פולק)
אז זה הולך ככה:
מכינים שעה פנויה
מנקים את השיש כי יש הרבה כלים, תבניות ובלאגן


וזה מתחיל עם שניים שלושה חצילים מבריקים וחתיכים,
אותם חותכים לפרוסות דקות
מערבבים בקערת ענק את הפרוסות עם שמן קנולה, מלח גס ופלפל גרוס
ומכניסים לתנור על חום גבוה ל20 דקות כשבאמצע הופכים את הפרוסות


וכשאלו משתזפים בתנור עוברים למרינדה- המתכון קריטי:
1/4 כוס חומץ אורז (לכו לקנות!) 4 כפות שמן זית,
2 כפות מיץ לימון, כף סילאן, מלח, פלפל, שן שום כתושה
לערבב היטב ואז להוסיף:


בצל חתוך קטן קטן, 2 גמבות חתוכות לקוביות קטנות,
פטרוזיליה- חופן
מחכים שהחצילים קצת יתקררו ומערבבים

ועכשיו תשימו 88 אף-אם
ובטוסטר לחם שיפון עם גרעיני חמניה של לחם הארץ
מה- אין לכם?
אם אתם במצב רוח מפנק- פרוסת גבינה צהובה
ואם במצב רוח חסכוני, גם בלי כלום או גבינה לבנה
ותערימו ערמת חצילים- כמה שאפשר בלי שיפול
סופשבוע מעולה!

(קיראו ו/או הגיבו להמשך הפוסט אצל כותבו: אז מה את עושה כל היום )

סגור לתגובות.