מרק השעועית של אימי ז"ל

זה מתכון "הפסוליה" של אימי ז"ל.
אימי הכינה אותו כל יום חמישי כשהיתה מגיעה הכובסת,
קראנו לו מרק הכובסת, ברגע שהגיעה מכונת הכביסה ,אימי הפסיקה להכין אותו.
בעלי אוכל כל יום מרק גם בקיץ, פשוט לא מחממים אותו יותר מידי.
מרק פסוליה:
המתכון מתאים לבישול בסיר לחץ
750 גרם שעועית לבנה יבשה (חבילת שעועית)
1 פלפל אדום מגורד
1 בצל מגורד
1 גזר מגורד
1 עגבניה מגורדת
2 עלי נענע (מוסיף המון)
1/4 כוס שמן
כף אבקת מרק
פלפל שחור,ופפריקה אדומה מתוקה.
אני מוסיפה גם כפית קימל טחון נגד נפיחות יתר .
אופן ההכנה
משרים את השעועית למשך הלילה לפני הבישול….

(קיראו ו/או הגיבו להמשך הפוסט אצל כותבו: מתכונים ועוד של רחל מזרחי )

סגור לתגובות.