סיפור לא גמור

המטבח הוא מקור להצלחות ואכזבות
כבר כמה שבועות שאני מתחילה דברים
וא. הציע לכתוב פוסט על הנסיונות שנזרקים לפח
אני שוקדת על מתכון לגרנולה bar המושלם
קראתי עשרות מתכונים ולא מצאתי את מבוקשי
כדי להיות מרוצה אני צריכה להמציא משהו חדש

יש לי מטרה לא הגיונית: גם טעים וגם לא משמין

הסיכויים שלי לא מזהירים…

ארבעה ניסיונות: הראשון היה משמין

השני – גם יבש וגם משמין
השלישי פחות משמין אבל גם לא טעים
הרביעי כבר סימן כיוון ואופק 
ונראה שעשרות נסיונות עוד לפני
* * * * *

אני מנסה לאפות לחם בסיר
(זה טרנד עולמי)
אכזבה גדולה
קניתי סיר במיוחד
עמלתי על הבצק שעות רבות
הקדשתי לו קמחים מיוחדים
כרכרתי סביבו כשתפח
לשתי וליטפתי
ובתנור – כשהפנתי את ראשי לרגע
הוא לא עלה…
נשאר בקרקעית הסיר כנעלב
וגם פה אני רחוקה מכניעה
לחם בסיר- יעלה ויהיה!
* * * * *
לפני שבועיים החלטתי לכבוש לימונים
לכבוש ירקות ולשים בצנצנות זה מעשה רומנטי מיסודו
למי יש סבלנות לחכות שמשהו יהיה מוכן ביותר מעשר דקות
והכי חשוב –  המסתורין…
מה יהיה הטעם של הכבוש? 
אבל מי חשב שדווקא העובש יפלס את דרכו
לתוך הצנצנת הסטרילית שלי?
ועוד קילו לימונים נפרס לפרוסות
וכל פרוסה נמשחת במלח
ואת הגרעינים צריך לסלק
(חיפשתם פעם גרעין של לימון על רצפת סומסום?)
ושוב צריך לחכות
אבל יש לי סבלנות
קניתי היום ספר על לחם 
מלאתי את הארון בקמח
יש  גשם בחוץ
ומחר מדליקה את התנור מוקדם מהרגיל

(קיראו ו/או הגיבו להמשך הפוסט אצל כותבו: אז מה את עושה כל היום )

סגור לתגובות.