עלי גפן ממולאים

חופשות ….
הקיץ כמעט ותם לו …
חלק חזרו מחופשות , עבודות , ומתחיל בית הספר !!!!
טורקיה , יוון … מלדיביים … ים כחול .. טורקיז …

צדפות שטות להן על החול החמים .
בתמונה במקרה זו העיר גוצק , טורקיה .
עיר מדהימה , נמל מלא בספינות ענק ודייגים זה לצד זה .
שטנו לאחד האיים והכנתי מנה שחברתי בקשה שאלמדה , מנה שהיא הכי טורקיה יוון .
חזרתי לארץ ואכן השגתי את העלים אומנם לא טריים מכיוון שזו לא העונה אך זה בהחלט סיפק לעבודה .

חברתי הנאמנה הואמצה לצילום (פעם ראשונה , ועלי לאמר שעשתה עבודה טובה , היא עוד לא יודעת מה תעשה כשתהיה גדולה , אולי עוד בסוף זה יהיה קרש המקפצה 😉 ).
יאללה לעבודה …

כוס וחצי אורז לבן רגיל
2 כוסות מים
3 כפות שמן זית
רבע כוס שמן
2 לימונים
כ4 עגבניות
מלח
פלפל
כמון
פלפל אנגלי טחון ( תבלין נהדר )
בצל לבן קצוץ
צרור פטרוזיליה קצוצה
3 שיני שום פרוסות

מתחילים עם בישול האורז .
כפות שמן הזית , מטגנים את הבצל , ומכניסים את האורז , תבלינים והמים .

ומכסים , לכ15 דקות .

מתחילים לסדר את הסיר , בתחתית עלי גפן פרוסים .

מסדרים מעל פרוסות עגבניות עסיסיות , פרוסות שום ומזלפים שמן זית מעל .

מסדרים ומישרים את העלה על קרש מתחילים במלכת המילוי !

ממרכזים את המילוי במרכז העלה ומתחילים בגילגול .

עד הגילגול הסופי …

מסדרים את עלי הגפן מעל העגבניות , מוסיפים לימונים סחוטים , רבע כוס שמן זית, וחצי כוס מים .
מניחים צלחת חסינת חום על העלים כדי שישקעו .
מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה .ממשיכים לבשל את העלים במשך כ45 דקות בתנור על 180 מעלות .
מפזרים מעל פטרויזליה קצוצה .

וכך זה נראה , עסיסי , בוהק , זה בסדר אם העלים קצת התפרקו העיקר שטעים ובייתי .

הנחתי קצת יוגורט כבשים על הצלחת , אפשר לחכות שיתקרר או להגיש חם , עם כל הנוזלים של העגבניות והשום שנזלו ונתנו ארומה בבית , וכמובן שמן הזית .
הכל מעל היוגורט שלנו שבהחלט משתלב מדהים ביחד עם כל הטעמים .
לא שלמות ?!
חברתי היקרה , והצמחונית , מאוד התלהבה מצהריים מרענן , שהחליטה להוסיף גם קצת אוזו …
למחרת החליטה שהיא מחפשת טיסות למיקונוס …  

(קיראו ו/או הגיבו להמשך הפוסט אצל כותבו: my private chef )

סגור לתגובות.