שבוע מושלג

תחילת השבוע הקר והגשום עם תחזיות מושלגות נתנו לי השראה למנת כבד אווז,קרם של כבד אווז במראה הררי/סלעי שמכוסה באבקת שוקולד לבן אוורירי ועדין.את האבקת שוקולד הכנתי בעזרת מלטודקסטרין,אבקה סופר אוורירית שסופחת שומנים והופכת אותם לאבקה או פירורים.שוקולד לבן שומני דיו בגלל כמות חמאת הקקאו שבו,ערבוב עם המלטודקסטרין וסינון במסננת דקה נתנו תוצאה נפלאה של ״שלג״ שוקולדי.
דבר נוסף שעשיתי עם שוקולד לבן הוא קירמול של השוקולד כמעין סלעים.חימום שוקולד לבן ב140 מעלות למשך 30 דקות תוך כדי ערבוב מתמיד נותנת תוצאה של שוקולד יותר טעים מהשוקולד לבן עצמו,הוא מקבל טעמים עמוקים,קרמליים.
הקרם כבד אווז הוכן מכבד אווז מבושל…

(קיראו ו/או הגיבו להמשך הפוסט אצל כותבו: שובב קולינרי )

סגור לתגובות.