‫סלט קיווי-אפרסמון‬

 

עם כל הבנאליות, אני ממש אוהב סלט פירות. כשהוא עשוי טוב, הוא נהדר, הוא לא מגיע עם ייסורי מצפון ולטעמי אפילו טעים יותר מרוב הקינוחים הכבדים מבוססי השוקולד.
נכון שהוא סובל מבעייה תדמיתית קשה אה-לה קפולסקי סטייל, ועוטפת אותו הילת התנצלות של קינוחי פרווה שהשרישו בו אולמות האירועים הזולים, אבל אצלי יש לו עדיין מקום בלב.

בתקווה להחיות אותו מחדש, הנה מתכון קטן ופשוט לסלט פירות אחר לגמרי שיוצא משטאנץ' התפוח-בננה-תפוז. יש לו צבע נהדר, טעם חמוץ מתוק שונה לגמרי, וניחוח מפתיע בזכות תוספת קטנה וערמומית.

 

מה צריך

2 אפרסמונים
3 קיווי
כף ליקר פרנג'ליקו

 

לעבודה

זה ממש פשוט. חותכים קטן ושווה את האפרסמון והקיווי. חשוב להשתמש בפירות מוצקים.
מערבבים ומוסיפים שפריץ מהפרנג'ליקו. זה ליקר נהדר בטעמי אגוז לוז ווניל שכדאי מאד להחזיק במזווה. הוא יכול להציל כל עוגה משעממת והוא טעים מאד כמו שהוא. אני אפילו שותה אותו עם וויסקי. במקרה הזה החיבור שלו לפירות מפתיע וייחודי מאד. קצת כמו ליקר השרי שהיו שמים בסלט פירות של בית קפה באותו שם, אבל בגירסה הטעימה.

הכמות הזו מספיקה ל4-5 קעריות אישיות, אבל תמיד מבקשים עוד אז תכינו יותר.

 

 

(קיראו ו/או הגיבו להמשך הפוסט אצל כותבו: ‫פתיתים‬ )

סגור לתגובות.