פוסט מחווה לבירה שחורה


בירה שחורה,זה טעים,זה יחסית בריא,בדיוק עכשיו בירה נשר הראשונה שקמה בארץ חוגגת כבר 80 שנה,אז מה עוד אפשר לעשות עם בירה שחורה?

כמו בירה לבנה,גם בירה שחורה טובה לבישול ואף יותר בגלל המתיקות המעודנת שלה.
כך למשל הכנתי השבוע תבשיל שמורכב מחזה בקר,סלקים קטנים,שיני שום ועשבי תיבול והכל טבל בבירה שחורה.אפייה בתנור למשך 5 שעות הקנה בשר רך ביותר,ספוג בטעמים,את כל הנוזל שנותר בתבנית צמצמתי לכדי רוטב סמיך שציפה את הבשר וזיגג אותו למעדן.

 1 ק"ג חזה בקר חתוך לקוביות או כל נתח אחר
5 סלקים מקולפים וחצויים לשניים
1 שורש סלרי חתוך לקוביות
1 בצל גדול חתוך לקוביות
7 שיני שום שלמות עם הקליפה
1 כף רוזמרין קצוץ
1 כף טימ…

(קיראו ו/או הגיבו להמשך הפוסט אצל כותבו: שובב קולינרי )

סגור לתגובות.