ט"ו בשט מתקרב – עוגת תמרים ואגוזים בניחוח תפוז

מה הדבר הראשון שחושבים עליו כשמדברים על ט"ו בשבט? אם היה לי
בלוג שקשור לגינון או עיצוב נוף הייתי אומרת נטיעות, אבל מכיוון שיש לי בלוג
בישול, אז האסוציאציה הראשונה היא כמובן פירות יבשים. חוץ מזה, מנהג אכילת פירות
יבשים יותר וותיק ממנהג הנטיעות. ט"ו בשבט בא לציין תחילתה וסיומה של שנה
חקלאית. על מנת שהיהודים בתפוצות יוכלו להנות ממנהג אכילת פירות ארץ ישראל וירגישו
קשר לאדמת ישראל, היו נוהגים לשלוח להם פירות יבשים שהיו פשוט נשמרים טוב יותר
מאשר פירות טריים. ככה קיבלנו גושפנקה לפחות פעם בשנה לאכול את פצצות הסוכר
הטעימות, ויש שאומרים, הבריאות האלה ללא כל רגשות אשם, על תקן מצווה….

(קיראו ו/או הגיבו להמשך הפוסט אצל כותבו: המרכיב הסודי )

סגור לתגובות.