עוגת התפוחים של אילנה

אילנה היא בת דודתי היקרה, הידועה גם בכינוי "גמבנה" (אני דולצ'ה לצורך העניין). בביקורה האחרון אצלי סיפרה על קינוחים שהביאה לאירוע של חברים, אזני הזדקפו במיוחד לשמע תיאור עוגת התפוחים שהכינה. לאירוע הביאה שתיים וסיפרה שאחת התחסלה בשניות ואת השנייה החביאה המארחת במטבחה עד יעבור זעם וכל האורחים יתפזרו.
חיכיתי להזדמנות להכין את העוגה וזו הגיעה הבוקר. כעשרים דקות הכנה, הכוללים קילוף וחיתוך התפוחים ועוד חצי שעה של אפייה יניבו 2 עוגות תפוחים בבצק עלים ריחניות ומבושמות וטעמן מתוק-חמצמץ.
היתרון בעוגה הזו שניתן לאכול אותה חמימה או בטמפ' החדר….

(קיראו ו/או הגיבו להמשך הפוסט אצל כותבו: . )

סגור לתגובות.