פסטייה פילו

הפסטיה במקורה הוכנה כמעדן של המוסלמים במרוקושכינוה בשם: הבסטילה. היא הוכנה בחתונותיהם ובאירועים מיוחדים וכך התחבבה על היהודים שאימצוה באהבה והיא הפכה לגאוות המטבח המרוקאי היהודי.

במקור השתמשו בבשר יונים ובארץ הותאם השימוש לעוף וכן עלי הבסיס הם עלי סיגרים.

ישנן אינספור ווריאציות למתכון אך השילוב של העלים המתפצפצים המכילים במלית הפתעה מפתיעה מתוקה ומתובלת.

בחרתי לשתף בווריאציה בה השימוש הינו בעלי פילו , אותן אני ממלאת במלית עוף , שפע פיצוחים קצוצים , סוכר וקינמון לפי הטעם(לכן אין כמויות), אוגדת לשקיקים ואופה עד להזהבה מתפצפצת. השקיקים מקבלים איבוקי אבקת סוכר וקינמון והמראה והטעם מושלמים….

(קיראו ו/או הגיבו להמשך הפוסט אצל כותבו: יופי במטבח - הבלוג של חיה אילונה דר )

סגור לתגובות.