רגע לפני שמתחילים לטגן

כולנו נכנסנו לכוננות פך השמן?

תיכף נתחיל לטגן סופגניות ולביבות.

הפעם במקום עוד מתכון לסופגניות אעלה פה מספר טיפים לטיגון והכנה*.

אז אפשר לומר שהכנת סופגניות אינה מורכבת כלל, אך דרושה סובלנות,

– יש לערבב את החומרים היבשים עם שמרים ורק אז להוסיף מים.

מוכנות לאכילה

– יש להתפיח את הבצק לפני שחותכים עיגולים.  מומלץ לחזור על תהליך ההתפחה 3 פעמים,כל פעם מתפיחים כחצי שעה.

-לאחר שמכינים את העיגולים(סופגניות), מתפיחים שוב, והפעם על מגש משומן.

-אם מוסיפים ברנדי לבצק אז הסופגניות לספוג פחות שמן.

-מומלץ לטגן ב170-180 מעלות, ובשמן קנולה או חמניות. שימו לב שמן חם מדי ישרוף את הסופגניות אך בפנים הבצק יישאר לא מבושל.

 -רצוי לא לטגן יותר מ6-7 דקות.

-רצוי לשים חתיכת גזר בסיר בזמן הטיגון,זה שומר על ויסות החום.

– לאחר הטיגון ממתינים שהסופגניות יתקררו מעט, ורק אז ממלאים.

* כפי שהופיע בעיתון הארץ 16.12.11.

כדאי לעיין גם ב:

לטק'ס בתבנית

(קיראו ו/או הגיבו להמשך הפוסט אצל כותבו: לא על האוכל לבדו )

סגור לתגובות.