יפן חלק ד': מסעדות פשוטות ומסעדות יוקרה

[על כוכבי מישלן, על סחוס ברך של חזיר, ועל אורז נהדר]

בסוף החלק האחרון הזכרתי את היאטאי. אלו הן מעין דוכני-מסעדות פופ-אפ יפניות שאני מצאתי רק בפוקוקה ובהירושימה, ומבחוץ זה נראה כך:

yatay-from-outside

דוכנים ניידים ומהבילים שמוקמים בכל ערב מחדש בטיילת על גדת הנהר, כשכל אחד מגיש סוג אחר של אוכל….

(קיראו ו/או הגיבו להמשך הפוסט אצל כותבו: אוכל למחשבה )

סגור לתגובות.

אל דנטה – הרפתקאות "מדבר מהבטן" בארץ המגף – פרק 3

על הקשר שבין יהודים לבין נקניקיות • על עלים ירוקים שלא החליטו אם הם לפת או ברוקולי • על אוזניים קטנות במיוחד • ועל הפחד שבלפרסם מתכונים מהמטבח האיטלקי המסורתי • בקיצור – כנסו, יש מתכון להמשיך לקרוא

(קיראו ו/או הגיבו להמשך הפוסט אצל כותבו: מדבר מהבטן )

סגור לתגובות.

אל דנטה – הרפתקאות "מדבר מהבטן" בארץ המגף – פרק 2

על לימודים בארמון של בית סבויה • על קפטרייה מוסדית שבה מצלחתים מנות כמו במסעדת יוקרה • על הקשר שבין שף ירדני לפנסיונרית נורבגית • ועל מה זה, בעצם, לימודי גסטרונומיה להמשיך לקרוא

(קיראו ו/או הגיבו להמשך הפוסט אצל כותבו: מדבר מהבטן )

סגור לתגובות.

אל דנטה – הרפתקאות "מדבר מהבטן" בארץ המגף – פרק 1

הקדנציה האיטלקית של הבלוג יוצאת לדרך • על מפגש עם ילדים שטורפים בשר נא ופטריות כמהין בשפע • על חנות אוכל אחת שתמצאו בה את איטליה כולה • ועל הגירסה הפיימונטזית למעורב ירושלמי להמשיך לקרוא

(קיראו ו/או הגיבו להמשך הפוסט אצל כותבו: מדבר מהבטן )

סגור לתגובות.

עוגת פאדג' שוקולד עם פירות יער, פרווה ללא קמח

אני עובדת כפרילאנסרית בתפקיד ראש צוות Web Analytics ב-analyzIT.co.il ניתוח התנהגות גולשים באינטרנט. כולנו ב-analyzIT עובדים מהבית ומתקשרים דרך המייל, טלפון ו-Google hangouts. מידי פעם אנחנו משתדלים בכל זאת להיפגש, ולכן לכבוד השנה החדשה נקבע מפגש צוות, כולל משפחות, בחול המועד סוכות. עשינו מנגל של דגים (מתוך התחשבות בי, שלא אוכלת עוף ובשר), וכל אחד [……

(קיראו ו/או הגיבו להמשך הפוסט אצל כותבו: פשוט מבשלת )

סגור לתגובות.

געגועים מפוברקים לתאילנד, פרק ב': פאד סי יו

אחד הכיפיים הגדולים בחלק מהמאכלים הסיניים והתאילנדיים, זו פשוט העובדה שאפשר להכין את הכל ממש מראש, ורגע לפני שמתיישבים לאכול זורקים את הכל למחבת טובה, מערבבים מהר מהר, והופ –החוצה. כמובן שמצד שני המשמעות היא גם שאתם צריכים להתנתק קצת מהאורחים לטובת ההכנה ולא ניתן להשאיר סיר על הכירים ולשלוף אותו ישירות לשולחן, אבל מצד שלישי, יש משהו מוערך מאוד באוכל שהמארח מכין ממש דקה לפני שהוא מגיש אותו. יותר טרי מזה אין, או כמו שאומר הירקן בסופר שאני קונה בו מדי פעם "מה טרי? המלפפון הזה עוד רץ חופשי היום בבוקר".

אנחנו לא מארחים הרבה, אבל כשמארחים, חשוב לי לנסות ולפגוע בול בטעם של האורחים שלנו….

(קיראו ו/או הגיבו להמשך הפוסט אצל כותבו: פשוט מבשל פשוט )

סגור לתגובות.

"רימנגו" – שידוך מוצלח ומפתיע בין מרנג, קציפת מנגו וגרגירי רימון.

אתם בטח שואלים את עצמכם, מאיפה המצאתי את השילוב המוזר הזה. אהמ… אז ככה (שבו, יש סיפור נחמד, וגוש של מתיקות בסופו ובסוף בסוף, יש גם מתכון). אתגר החודש של מנטקה, במסגרת הפרוייקט "כחומר ביד הבלוגר" היה רימון. המחשבה הראשונה … לקרוא את ההמשך

(קיראו ו/או הגיבו להמשך הפוסט אצל כותבו: תענוגה )

סגור לתגובות.

עוגיות טחינה ומפעל הטחינה של "אל ג'יביריני" העיר העתיקה בירושלים.

 אם בסוף רמת גן יש מקום מיוחד (נו טוב, היה) בו אפשר לעמוד ולהריח שוקולד, אז בסוף אחת הסמטאות בעיר העתקה, בקרבת שער שכם, יש מקום מיוחד, בו אפשר לעמוד ולהריח… טחינה. למפעל של אל ג'יבריני הגענו, ארז ואני, אחרי … לקרוא את ההמשך

(קיראו ו/או הגיבו להמשך הפוסט אצל כותבו: תענוגה )

סגור לתגובות.

משתבללים עם צ'וקור. מאפה ענק לכל המשפחה

ביום סגרירי שכזה, קצת אחרי חגיגת הבשרים של יום העצמאות, ורגע לפני מתקפת הגבינות שמצפה לנו לקראת חג השבועות,

אין יותר מתאים מלפנק את המשפחה במתכון קליל שכל כולו הוא כיף  אחד גדול. לאחר תקופה עמוסת חגים וחגיגות,

 מה צריך יותר מעבודה של דקות ספורות שתכנס את כל המשפחה סביב מאפה ריחני הטומן בחובו מלית נפלאה ויזכיר

בכל ביס כי אין כמו פשטות כנוסחה לאושר גדול?

(קיראו ו/או הגיבו להמשך הפוסט אצל כותבו: מטבחונט. הבלוג של דפני - מתכונים סיפורים ועוד )

סגור לתגובות.

מתכון: סנדוויץ' מוס שוקולד (כשר לפסח)

"לחמניית" מרנג ובתוכה מוס שוקולד אלכוהולי – מתוק, מפנק ומשכר – תענוג.
האלכוהול הוא מרכיב חשוב במתכון ואל תוותרו עליו.
ניתן ללכת בדרך הארוכה וגם להכין את המרנג בעצמכם, זה אומנם לוקח קצת זמן ומצריך שיהיה לכם בבית מיקסר עם קערה עומד, אבל זה משתלם מאוד.
וניתן גם לקנות את המרנג תראו בהמשך המתכון:

מרנג איטלקי:

• 8 חלבונים + 25 גרם סוכר
• 500 גרם סוכר
• 200 גרם מים

אופן ההכנה:

• מערבבים בסיר את המים והסוכר (500 גרם) ומרתיחים את התערובת עד לטמפרטורה של 120 מעלות (יש להשתמש במדחום סוכר כדי לראות את הטמפרטורה, ל – 120 מעלות מגיעים כ – 10 דקות לפחות לאחר הרתיחה, חשוב להגיע עד 120 מעלות)
• כאשר …

(קיראו ו/או הגיבו להמשך הפוסט אצל כותבו: הבלוג של גליתא )

סגור לתגובות.