הדגים של צ'רלי הטבח

פיצוח טעמים הוא אחד הדברים האהובים עלי ואני בהחלט שש לכל הזדמנות כזאת לנסות לפצח את הטעם שמאחורי המנה.
באחת הפעמים שזה קרה, לפני כשנה לקח אותי ידיד לעמן (רבת עמון בפי הישראלים) בירת ירדן, כדי לאכול שם דג המוכן בשיטה מאוד ייחודית שמקורה בעיראק בשם מסגוף.
השיטה מאוד ברורה: האורח במסעדה מגיע לאולם בו ישנם בריכות עם דגים חיים ממש כמו פעם בחנויות השכונתיות. הסועד מצביע על הדג שהוא חושק בו. הדג מוצא מהמים ואחרי מכה הגונה בראשו הוא עובר תהליך של ניקוי. הלקוח מקבל פתקית עם מספר הדג אותו הוא יפגוש מאוחר יותר כשמנה תוגש….

(קיראו ו/או הגיבו להמשך הפוסט אצל כותבו: ביסטייל - אוכלים ונהנים )

סגור לתגובות.