לקנות מהר לפני שייגמר

המשמש שמפציע בתקופה הזו הוא כמו פרי נדיר,מופיע במאי ונעלם בין רגע בסוף יוני,תקופה כה קצרה שחשבתי לנצלה ליצירת טארט טאטן של משמש,אותו רעיון כמו בטאטן הקלסי.
למשמשים צריך קרמול עדין בסוכר בגלל שהם מתררכים די מהר בבישול ומזילים הרבה נוזלים,בגלל זה עשיתי בצק פריך בעובי סביר ולא דק מידי שיספוג כמו שצריך את הקרמל הארומטי המשמשי.מתקבלת עוגת משמשים טעימה ביותר עם חמיצות די חזקה של המשמש שמשתלב היטב עם כל מתיקות הסוכר מסביב,עם כדור גלידה ביחד,התענוג מושלם.

7 משמשים מהזן הגדול ביותר חצויים ומגולענים
300 גרם סוכר
50 גרם חמאה
1 מקל וניל

לבצק-
100 גרם סוכר
200 גרם חמאה
300 גרם קמח
1 ביצה

במיקסר מערבלים חמאה וסוכ…

(קיראו ו/או הגיבו להמשך הפוסט אצל כותבו: שובב קולינרי )

סגור לתגובות.