מדע בצלחת

השבוע הייתי בסדנא שעסקה על המדע בבישול, במתחם פיין קוק, אותו ערכה נעמי זיו-כימאית וחובבת אוכל ששילבה את שתי האהבות לאהבה מרתקת אחת.לנעמי יש את הבלוג "מדע בצלחת" בה היא משכילה להסביר ולהרחיב על כל התהליכים הכימיים הקורים לנו בזמן בישול ועשייה במטבח.

נושא הסדנא היה על מיצוי טעמים וצבעים,נושא שמיד מתחבר אליי ואותו חקרתי והתנסתי בו הרבה.
בפתיחה הוגשו לכל המשתתפים כוסיות עם ליקר עשבי תיבול,ליקר שנתן את אות הפתיחה להבנה איך צבע יגיע כמעט תמיד יחד עם הטעם.הליקר נעשה באמצעות וואקום והמחיש את מיצוי הטעמים בעזרת תת לחץ.
בהמשך הודגם המיצוי של הנוזלים ע"י יצירת ג'לים מכמה סוגי ירקות והדגמה לנוזל חליטת כ…

(קיראו ו/או הגיבו להמשך הפוסט אצל כותבו: שובב קולינרי )

סגור לתגובות.