עוגת ספוג במלית קרם פטיסייר

לעוגות הספוג יש הסטוריה ארוכה, הן נפוצות במטבחי העולם וגם במטבחי יהדות העולם ונקראות גם בשם: תופין, לקח או לייקח, פאן דה ספניה, פלאבה, בוקה די דמה , בפורטוגל פאו דה לו, קסוטרה ביפן, דובוש בהונגריה, בבריטניה עוגת המלכה ויקטוריהבארצות הברית בשם שיפון,ג'נואז בצרפת. יחודיות העוגות שהן אווריריותבעקבות הקצפת הביצים ומכילות קמח לבן, סוכר ומעט מאוד שומן.
העוגה מתאימה לבסיס מוסים, מעולה לרולדות וקינוחים רבים מבוססים עליה כטרייפל, שארלוט, עוגיות מדלן ואלסקה אפויה.
הפעם השתמשתי באבקת קרם פטיסייר מוכן משקית אותה ניתן למצוא במרכולים ובחנויות המתמחות ויצא נהדר, האבקה המוכנה הינה מתוצרת חברת מימונס עליה אעל…

(קיראו ו/או הגיבו להמשך הפוסט אצל כותבו: יופי במטבח - הבלוג של חיה אילונה דר )

סגור לתגובות.