צימוקים וצימודים

[וגם גבינה כחולה, ותפוחים, ויין, וסלרי, ועוף, ולפת, ואגוזים, וקצת דבש]

כבר כתבתי פה על צימודים (pairing). בקצרה, לכל מרכיב מזון יש דמיון כימי מסויים למרכיבי מזון אחרים, לחלקם דמיון גדול יותר ולחלקם פחות. לפעמים זה נשמע מוזר ומפתיע (בננה ופטרוזיליה, למשל), אבל בהרבה מקרים הדמיון הכימי מבסס את מה שנקרא לפעמים "הגיון קולינרי". כמובן שכמו במציאות, ה"הגיון" משתנה מאדם לאדם (שנאמר, "על טעם ועל ריח אסור להתווכח"), ובטח מתרבות לתרבות, ובכל זאת….

(קיראו ו/או הגיבו להמשך הפוסט אצל כותבו: אוכל למחשבה )

סגור לתגובות.