טארט טאטן

אני רוצה לסיים את מרתון ראש השנה בקינוח צרפתי קלאסי הכי תפוחי שיש. אומנם היום מכינים טארט טאטן עם פירות שונים ולפעמים גם עם ירקות, במקור הוא היה טארט תפוחים שנולד כתוצאה מטעות. אני לא בטוחה אם זו אמת או אגדה אורבנית, אבל מספרים שקיבלנו את הטארט הנפלא הזה הודות לאיזו תאונה מינורית שאפשר לתאר בשתי מילים "שריפה" ו"קרמל".
אכן, כל מי שאי פעם ניסה להכין קרמל מודע לגבול המאוד דק בינו לבין מחבת שרופה. מה שכן מנחם זו עובדה שלקרמל יש מספר דרגות של נקרא לזה "השחמה", לפני שהוא הופך לבעיה שלכם בכיור מלא במים וסבון. אפשר להכין קרמל ממש בהיר (לחלשים), קרמל ענברי מדיום-וול, או קרמל וול-דאן בגוון כהה גזעי, כמו …

(קיראו ו/או הגיבו להמשך הפוסט אצל כותבו: המרכיב הסודי )

סגור לתגובות.