מאפה שמרים בוכרי

  מאפה שמרים בוכרי במלית דלעת.

לבצק:
500 גרם  קמח
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
120 מ”ל שמן … חצי כוס
240 מ”ל (1 כוס) מים
1 כפית שמרית (או 1/2 כפית שמרים יבשים)

למלית:
60 מ”ל (1/4 כוס) שמן קנולה
1 בצל קצוץ דק
1 ק”ג דלעת מגוררת גס
1 פלפל חריף ירוק קצוץ דק
1 כפית מלח גס
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית סוכר
1/2 זרעי כמון טריים כתושים דק

לציפוי:
ביצה טרופה
קצח או שומשום

אופן הכנה:

1. מכינים את המלית: מחממים סיר רחב על להבה בינונית. מוסיפים שמן ובצל ומטגנים כ-5 דקות עד הזהבה. מוסיפים דלעת  וממשיכים לטגן את הירקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שלא נותרים נוזלים (התהליך יכול להימשך מעל 30 דקות….

(קיראו ו/או הגיבו להמשך הפוסט אצל כותבו: ברוכים הבאים למטבח שלי )

סגור לתגובות.