מרק כרובית

אני חובבת מרקים ורק מחכה שמזג האוויר יהיה מתאים לאיזה מרק מהביל.
וכך כשהגיעו לביתי אוסף של ירקות לבנים/ ירוקים*
החלטתי שזה הזמן למרק.

1 כרישה – רק החלק הלבן
3 תפוחי אדמה קטנים
1 כרבית
1 ארטישוק ירושלמי
4 שיני שיני שום
מקלות סלרי כ-4

בסיר מרק מחממים כ-1 כף שמן
שמים את כל הירקות בסיר ו"מטגנים" אותם קלות
כשכל הירקות מצופים בשמן
להוסיף מים לכיסוי הירקות ולבשל עד שמתרכך.
לקוח כ-40 דקות.
בשלב הזה עם בלנדר מוט מועכים את כל הירקות
מוסיפים חלב קוקוס – אני הוספתי 4 קוביות חלב קוקוס***
מי שמשתמש בטרי – כ-3 כפות – הכל תלוי כמה טעם קוקוס אוהבים. הכמות הזו מעניקה טיפה ניחוח אבל הקוקוס לא משתלט….

(קיראו ו/או הגיבו להמשך הפוסט אצל כותבו: במטבח של מיצ ומיצי )

סגור לתגובות.