קונפי שום

פורסם ב-14 ביולי 2015, 11:26 במדור ירקות
 
אכלנו בטנריף במסעדה ליד החוף דג משגע ,לא יכולתי  להרגע ושאלתי את בעל המקום מה הטעם המדהים הזה
הסביר לי שזה קונפי שום.הייתי המוממה איני אוהבת שום בכלל לא זיהיתי את טעם השום. קיבלתי מתכון ויצאנו לדרך.
כמובן שניסיתי ומאז הוא חוגג אצלי במטבח בכל מקום אפשרי לבשר, דגים, סלטים, פסטות ורטבים מוסיפה את השמן ,
אך את גרעיני השום משתמשת בעיקר בדג בגריל מתכון בקרוב.
פירוש המילה קונפי הינו: בישול איטי.
השום, מתבשל באיטיות רבה עד לריכוך השום
חומרים דרושים
5 ראשי שום קלופים
ענף רוזמרין
ענף טימין
פלפל שחור גרוס
מלח גס
כף סילאן
שמן זית לכיסוי 
 אופן ההכנה&nbsp…

(קיראו ו/או הגיבו להמשך הפוסט אצל כותבו: מתכונים ועוד של רחל מזרחי )

סגור לתגובות.