קח פרי ותהיה לי בריא

בשבוע שעבר השתתפתי בסדנת פירות הדר אצל יאיר פיינברג במתחם פיין קוק,בשיתוף ד"ר רון פורת מהמכון הוולקני,שם הוא הציג זני פירות הדר שונים,הסברים וגם אוכל עם אותם פירות.

בתחילה גילינו שרוב פירות ההדר הם לא פירות המקור,אלא הכלאות.כך למשל,תפוז הוא הכלאה של מנדרינה ופומלה,לימון הכלאה של אתרוג וליים,קלמנטינה הכלאה של מנדרינה וחושחש,למעשה מנדרינה,פומלה ואתרוג הם אלה פירות המקור היחידים.

אלבדו זהו החלק הלבן של הקליפה ופלבדו הקליפה החיצונית.ניתן לקראות בתמונה שמתחת,תחת מיקרוסקופ, את השמן האתרי שנמצא בקליפה

טעמנו כמה סוגי מנדרינה,זו שמזן "אור" עדיין לא הבשילה ופי ד"ר פורת מהווה 50 אחוז מגידולי המנדרינות בארץ …

(קיראו ו/או הגיבו להמשך הפוסט אצל כותבו: שובב קולינרי )

סגור לתגובות.